Zásady ochrany osobných údajov

Robíme všetko preto, aby ste sa u nás cítili bezpečne. V tomto dokumente nájdete všetky potrebné informácie o tom, ako chránime vaše súkromie: aké údaje získavame, ako ich používame, s kým ich zdieľame, ako môžete spracúvanie kontrolovať, o opatreniach, ktorými vaše údaje chránime a tiež o právach, ktoré v súvislosti so spracúvaním máte. Pri spracúvaní nielen rešpektujeme a dodržiavame všetky predpisy, ktoré sa ochrany vašich osobných údajov týkajú.

Kto sme

Prevádzkovateľom pri spracúvaní Vašich osobných údajov sme my:
Región Banská Štiavnica
so sídlom: Kammerhofska 1, 969 01 Banská Štiavnica
IČO: 42197813
Výpis z registra: Region Banska Stiavnica
Naša spoločnosť ustanovila zodpovednú osobu za ochranu osobných údajov, ktorou je výkonný riaditeľ organizácie. V prípade, ak máte akékoľvek otázky k tomuto dokumentu alebo použitiu svojich osobných údajov alebo si chcete uplatniť vaše práva popísané v tomto dokumente, môžete kontaktovať našu zodpovednú osobu e-mailom na adrese region@banskastiavnica.travel alebo písomne na adrese našej spoločnosti.

Aké osobné údaje získavame a prečo ich zbierame

Komentáre

Keď návštevníci webu zanechavajú na stránke komentáre, zbierame údaje, ktoré sú zobrazené vo formulári komentára a taktiež IP adresu používateľov a user-agent prehliadača z dôvodu ochrany proti spamu.

Anonymizovaný reťazec vytvorený z vašej e-mailovej adresy (nazývaný aj hash) môže byť poskytnutý službe Gravatar pre overenie, či ju používate. Zásady ochrany osobných údajov služby Gravatar nájdete na: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vášho komentára bude vaša profilová fotografia verejne zobrazená spolu s obsahom vášho komentára.

Multimédiá

Pri nahrávaní obrázkov na webovú stránku by ste sa mali vyhnúť nahrávaniu obrázkov s EXIF GPS údajmi o polohe. Návštevníci webu môžu stiahnuť a zobraziť akékoľvek údaje o polohe z obrázkov.

Kontaktné formuláre

Kontaktné formuláre sú zabezpečené použitím modulu WPforms: http://wpforms.com/. Pri odoslaní kontakného formuláru je potrebné najskôr vyjadriť súhlas so spracovaním osobných údajov. Tieto údaje nie sú uložené v žiadnej externej databáze ani nie sú poskytované tretej strane. Osobné údaje spolu s informáciami odoslanými prostredníctvom kontaktného formuláru sú ukladané výlučne v internej databáze webového sídla banskastiavnica.travel a preposielané na e-mailovú adresu region@banskastiavnica.travel. Užívateľ má právo kedykoľvek požiadať o vymazanie osobných informácií a správ odoslaných prostredníctvom kontaktného formuláru odoslaním žiadosti o odstránenie údajov na e-mailovú adresu region@banskastiavnica.travel.

Kontaktný formulár neukladá do prehliadača užívateľa žiadne sledovacie cookies. Do databázy webovej stránky nie sú ukladané žiadne informácie o geolokácii (polohe) ani informácie o IP adrese uživateľa.

Novinky a ďalšie informácie o ponuke

Ak nám k tomu udelíte súhlas, uchovávame si vašu e-mailovú adresu aj za účelom pravidelného zasielania informácii o podujatiach a novinkách. Ak nás kontaktujete, alebo sa zúčastníte prieskumu alebo spotrebiteľskej súťaže, uchovávame si údaje ako vaše meno, kontaktné údaje či správu alebo informáciu, ktorú ste nám doručili alebo oznámili.

Údaje získané pri využívaní našich služieb

Keď využívate naše služby, získavame aj informácie týkajúce sa vašich interakcií s našimi službami, ako napríklad kedy pristupujete na naše stránky, čo na nich vyhľadávate a pod.

Súbory cookies

1. Funkčné cookies

Tieto cookies zabezpečujú správne fungovanie našej webstránky.

Ak pridáte komentár na našej stránke, môžete súhlasiť s uložením vášho mena, e-mailovej adresy a webovej stránky do súborov cookies. Je to pre vaše pohodlie, aby ste nemuseli opätovne vypĺňať vaše údaje znovu pri pridávaní ďalšieho komentára. Tieto súbory cookies sú platné jeden rok.

Ak máte na našej webovej stránke účet a prihlásite sa, uložíme dočasné súbory cookies na určenie toho, či váš prehliadač akceptuje súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a sú zrušené pri zatvorení prehliadača.

Pri prihlásení nastavíme niekoľko súborov cookies, aby sme uložili vaše prihlasovacie údaje a nastavenia zobrazenia. Prihlasovacie cookies sú platné dva dni a nastavenia zobrazenia jeden rok. Ak zvolíte možnosť „zapamätať“, vaše prihlásenie bude platné dva týždne. Pri odhlásení sa z vášho účtu sú súbory cookies odstránené.

Pri úprave alebo publikovaní článku budú vo vašom prehliadači uložené dodatočné súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a odkazujú iba na ID článku, ktorý ste upravovali. Súbory sú platné 1 deň.

2. Analytické cookies

Používame tiež analytické cookies – tieto cookies slúžia na získanie údajov o návštevnosti našej internetovej stránky, informácii o vyhľadávaniach vykonaných na našej stránke a tiež na zisťovanie, ako sa po našej stránke pohybujete, aby sme ju vedeli spraviť pre vás čo najjednoduchšou na používanie. Keďže pri týchto cookies sme vykonali opatrenia, aby sme zabránili ich zneužitiu (anonymizáciu na strane našich dodávateľov) a súčasne sú implementované opatrenia, aby ste ľahko kontrolovali a obmedzovali využívanie týchto cookies, nepýtame si od vás na ich používanie súhlas. Pri týchto cookies využívame riešenia nasledovných tretích strán:

Google Analytics Adresa: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írsko

Bližšie informácie o ochrane súkromia nájdete tu, pričom na odmietnutie cookies si môžete inštalovať softvérový doplnok dostupný tu.

Hotjar Adresa: Hotjar Ltd, Level 2, St Julians Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julians STJ 1000, Malta

Bližšie informácie o ochrane súkromia nájdete tu a o možnosti vylúčiť používanie cookies zase tu.

 

3. Marketingové cookies

Tieto cookies používame na to, aby sme vám na stránke vedeli zobrazovať obsah, ktorý vás podľa vašich predchádzajúcich preferencií zaujíma, a tiež za účelom zobrazovania reklamy na základe vašich záujmov.

Google AdWords Adresa: Google Ireland Limited Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írsko

Bližšie informácie o ochrane súkromia nájdete tu, pričom odmietnuť cookies môžete tu.

Facebook Adresa: Facebook Ireland Ltd. 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour Dublin 2, Írsko

Bližšie informácie o ochrane súkromia nájdete tu, pričom odmietnuť cookies môžete tu.

Vložený obsah z iných webových stránok

Články na tejto webovej stránke môžu obsahovať vložený obsah (napr. videá, obrázky, články a podobne). Vložený obsah z iných stránok sa chová rovnako, akoby návštevník navštívil inú webovú stránku.

Tieto webové stránky môžu o vás zbierať osobné údaje, používať súbory cookies, vkladať treťo-stranné sledovanie a monitorovať vašu interakciu s vloženým obsahom, včetne sledovania vašej interakcie s vloženým obsahom, ak na danej webovej stránke máte účet a ste prihlásený.

Analytika

Pracujeme tiež s partnermi, ktorý nám poskytujú analytické a reklamné služby. Tie nám umožňujú lepšie porozumieť, ako používatelia využívajú našu internetovú stránku, umiestňujú našu reklamu na internete a merajú jej výkonnosť. Bližšie informácie o týchto službách a možnostiach ochrany vášho súkromia nájdete v sekcii Cookies.

S kým zdieľame vaše údaje

Vaše osobné údaje nezverejňujeme, nesprístupňujeme, neposkytujeme žiadnym iným subjektom, s výnimkou situácii opísaných nižšie:

Ak to od nás požadujete

Osobné údaje nezverejňujeme a nesprístupňujeme. Sprístupnenie údajov tretím stranám uskutočňujeme v prípade objednávky vstupeniek na podujatia, ktoré organizujeme. Vaše osobné údaje majú v takom prípade spoluorganizátori akcií, ktorí ich spracúvajú pre nás, na základe našich pokynov a v súlade s týmto dokumentom. Pri tom dodržiavajú všetky potrebné bezpečnostné, technické a organizačné opatrenia, aby vašim osobným údajom poskytli požadovanú ochranu.
Medzi týchto partnerov v súčasnosti patria:
Vinocentrum s.r.o. Kammerhofská 178/2, 969 01 Banská Štiavnica a
VLNOPLOCHA OZ, Remeselnícka 4, 969 01 Banská Štiavnica.

Ako dlho uchovávame vaše údaje

Pri pridávaní komentára, komentár a jeho metaúdaje sú uchovávané oddelene. Vďaka tomu vieme automaticky rozpoznať a schváliť akékoľvek súvisiace komentáre bez toho, aby museli byť podržané na moderáciu.

Pre používateľov, ktorí sa zaregistrujú na našich webových stránkach (ak takí existujú), ukladáme aj osobné údaje, ktoré poskytujú, do ich užívateľského profilu. Všetci používatelia môžu kedykoľvek zobraziť, upraviť alebo odstrániť svoje osobné údaje (okrem zmeny používateľského). Správcovia webových stránok tiež môžu zobraziť a upraviť tieto informácie.

V prípade, ak používame Vaše osobné údaje za účelom doručovania komerčnej komunikácie na Vašu e-mailovú adresu alebo v iných prípadoch, kde ste nám udelili súhlas, uchovávame tieto údaje, kým nám príslušný súhlas neodvoláte. V prípadoch využívania vašich údajov na základe nášho oprávneného záujmu opísaných v kapitolách Ako údaje používame a Komu údaje sprístupňujeme, uchováme vaše údaje, kým neodpadne dôvod ich spracúvania. Musíme vás však upozorniť, že aj keď odpadne niektorý z dôvodov spracúvania nemusí to mať za následok, že uchovávanie vašich osobných údajov ukončíme. Tieto osobné údaje totiž môžeme a občas musíme spracúvať aj na iný účel s iným právnym základom.

Aké práva máte nad svojimi údajmi

Z toho, že spracúvame vaše osobné údaje, vám vyplývajú viaceré práva. V prípade, ak si uplatníte akékoľvek z nižšie uvedených práv, budeme vás o vybavení Vašej žiadosti informovať do 30 dní odo dňa jej doručenia k nám. V odôvodených prípadoch môžeme uvedenú lehotu predĺžiť na 60 dní, o čom vás budeme informovať.

Ako si uplatniť Vaše práva

Uplatniť vaše práva si môžete zaslaním emailovej správy alebo písomnej žiadosti na naše kontaktné údaje uvedené v časti „Kto sme a kde nás môžete kontaktovať“. Prosím uveďte vo Vašej žiadosti vaše meno, priezvisko, e-mailovú adresu, prípadne adresu trvalého bydliska. Ak nám uvedené údaje neposkytnete, nebude možné vyhovieť vašej žiadosti. Tieto informácie od vás požadujeme preto, aby sme si overili vašu totožnosť a neposkytli Vaše osobné údaje neoprávnenej osobe.

Právo na prístup k údajom

Máte právo získať od nás potvrdenie o tom, či sa o vás spracúvajú osobné údaje a v prípade, ak vaše osobné údaje spracúvame, poskytneme vám informáciu o tom, aké údaje o vás spracúvame, za akým účelom, komu boli vaše osobné údaje poskytnuté, či boli prenesené do tretej krajiny a ako dlho budeme vaše osobné údaje uchovávať.

Právo na opravu

Mýliť sa je ľudské. Ak sa domnievate, že naša spoločnosť o vás spracúva nesprávne osobné údaje, môžete nás požiadať o ich opravu. Záleží nám na tom, aby sme o vás spracúvali správne osobné údaje, preto toto právo určite využite vždy, keď príde k zmene akéhokoľvek vášho osobného údaju, ktorý je pre váš vzťah s nami dôležitý.

Právo na vymazanie (zabudnutie)

Máte právo na vymazanie Vašich osobných údajov, ktoré o vás spracúvame, v prípade ak sú splnené nasledovné podmienky a neuplatňujú sa zákonné výnimky:

  • údaje už nie sú potrebné na účely, na ktoré sa získavali
  • odvoláte súhlas na spracúvanie Vašich osobných údajov a na ich spracúvanie neexistuje iný právny základ
  • namietnete na základe Vašej konkrétnej situácie spracúvanie Vašich osobných údajov, spracúvaných na základe oprávneného záujmu a neprevažujú oprávnené dôvody na spracúvanie alebo namietnete spracúvanie za účelom priameho marketingu
    osobné údaje sa spracúvali nezákonne.

V prípade, ak by boli Vaše osobné údaje zverejnené a Vy si u nás uplatníte právo na vymazanie, vymažeme aj takéto zverejnené osobné údaje. Zároveň budeme informovať ostatných príjemcov vašich osobných údajov, že ste si uplatnili právo na vymazanie a mali by teda vymazať všetky odkazy na Vaše osobné údaje, ak to bude technicky možné so zreteľom na dostupnú technológiu a náklady na vykonanie týchto opatrení.

Právo na obmedzenie spracúvania

Máte tiež právo nás požiadať o dočasné obmedzenie spracúvania, a to v týchto prípadoch:

  • ak sa domnievate, že o vás spracúvame nesprávne osobné údaje, do doby, než sa overí správnosť týchto osobných údajov
  • spracúvanie Vašich osobných je protizákonné a Vy sa rozhodnete namiesto vymazania osobných údajov žiadať obmedzenie ich spracúvania
  • už nepotrebujeme osobné údaje na účely spracúvania, avšak tieto sú potrebné pre Vaše vlastné účely preukázania, uplatňovania alebo obhajovania vašich právnych nárokov
  • v prípade ak namietate spracúvanie Vašich osobných údajov, do doby overenia či oprávnené dôvody pre spracúvanie osobných údajov prevažujú nad vašimi oprávnenými záujmami

Právo namietať

Máte právo namietať z dôvodov týkajúcich sa Vašej konkrétnej situácie spracúvanie Vašich osobných údajov, ktoré je vykonávané na základe nášho oprávneného záujmu, vrátane práva namietať proti profilovaniu založenému na našom oprávnenom záujme.
Vždy máte tiež právo namietať voči spracúvaniu Vašich osobných údajov, ak sa tieto spracúvajú na účely priameho marketingu.

Podávanie sťažností

V prípade, ak sa domnievate, že spracúvanie vašich osobných údajov našou spoločnosťou je v rozpore s platnými právnymi predpismi na ochranu osobných údajov, máte právo podať sťažnosť na náš hlavný dozorný orgán – Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky.

Kam posielame vaše údaje

Komentáre návštevníkov môžu byť kontrolované prostredníctvom automatizovanej služby na detekciu spamu.

Ako chránime vaše údaje

Pracujeme veľmi tvrdo, aby sme sa uistili, že Vaše osobné údaje sú v bezpečí. V súlade s požiadavkami platnej legislatívy vykonávame všetky potrebné bezpečnostné, technické a organizačné opatrenia, aby sme vaše osobné údaje chránili. Elektronické údaje sú uchovávané v chránenej databáze na serveri, ktorý je pre nás vyhradený. Databázu obsahujúcu osobné údaje chránime pred jej poškodením, zničením, stratou a zneužitím. Pokiaľ si prajete viac informácii o zabezpečení vašich osobných údajov, prosím kontaktujte nás na region@banskastiavnica.sk.

Pluginy

Plugin: Smush

Smush posiela obrázky do serverov WPMU DEV, kde sa optimalizujú. Toto zahŕňa aj transfer EXIF dát. Tieto dáta budú buď vymazané alebo poslané späť. Neukladajú sa na WPMU DEV serveroch.

Smush používa emailové služby tretej strany (Drip) pomocou ktorej posiela e-maily administrátorom stránky. Administrátorova e-mailová adresa je poslaná Drip-u a táto služba zároveň nastavuje cookie. Drip zbiera len infromácie o administrátorovi.

Plugin: ALO EasyMail Newsletter

Keď sa užívateľ prihlási na odber newslettera zbierame dáta, ktoré vypĺňa v prihlasovacom formulári.

Zbierame tiež údaje o správaní sa užívateľov pri otváraní newsletterov: zobrazenia, kliknutia na linky.

Odoberatelia môžu upraviť alebo zrušiť svoj odber pomocou linku, ktorý je dostupný v každom newsletteri. Môžu taktiež kontaktovať administrátorov webstránky aby vyexportovali alebo vymazali ich dáta.

Plugin: BackupBuddy

Aké osobné údaje zbierame a prečo?

Zálohy

Zálohy sa vytvárajú a ukladajú lokálne/na servere tretej strany, v závislosti od nastavenia pluginu. Archívy môžu obsahovať, ale nelimitujú sa len na súborové a databázové aktíva vrátane hesiel, údajov tretích strán, odovzdaných informácií a informácií o používateľoch. Tieto zálohy sú uložené na poskytnutie kritických funkcií tohto doplnku.

Cookies

Cookies sa používajú pri importovaní a obnovovaní záloh.

Nastavenia pluginu

Niektoré nastavenia si vyžadujú e-mailovú adresu alebo login. Táto adresa je ukladaná za účelom zfunkčnenia niektorých funkcií pluginu.

Aktivita

Plugin si vedie záznamy o dátumoch a časoch úspešnej a neúspešnej tvorby záloh a o odosielaní týchto záloh. Tieto údaje sú ukladané za účelom zlepšenia pluginu a asistencie s problémami.

Zapisovanie údajov

Plugin zaznamenáva niektoré osobné údaje, napríklad e-mailové adresy, používateľské mená, databázy a serverové informácie. Toto sa ukladá za účelom zlepšenia pluginu a lepšej asistencii pri problémoch.

Ako dlho budeme uchovávať Vaše dáta

Zálohy

Uchovávanie záloh závisí na vlastníkovi webstránky.

Cookies

Cookies ktoré sa využívajú pri importe/obnove záloh vypršia po 24 hodinách.

Nastavenia pluginu

Nastavenia sú uchovávané na dobu neurčitej. Môžu byť zmenené alebo manuálne zmazané.

Kam posielame Vaše dáta

Zálohy

Zálohy sa automaticky neodosieľajú tretím stranám, no po zmene nastavenia môžu byť zasielané na server tretej strany.

Ako chránime Vaše dáta

Zálohy

Zálohy sú skladované so zašifrovanými názvami súborov aby sa predošlo útokom hackerov.

Cloudflare

Cookie __cfduid slúži na identifikovanie individuálnych klientov so spoločnou IP adresou a na nastavenie bezpečnostných nastavení, ktoré sú individuálne pre každého klienta. Napríklad, ak sa návštevník nachádza v kaviarni, kde je množstvo zavírených pačítačov, no zariadenie zákazníka nie je, toto cookie nám umožňuje klienta identifikovať a opakovane nepreverovať jeho zariadenie. Toto cookie neukladá žiadne osobne identifikovateľné údaje.

Sabai

Súčasťou tohto frameworku sú nasledujúce moduly:

  • Sabai Directory
  • Sabai Discuss
  • Sabai Google Maps
  • Sabai Paid Listings

Tieto moduly slúžia na vytváranie adresárov na základe viacerých kategórií. Jednotlivé záznamy sú filtrovateľné, k jednotlivým záznamom je možné pridávať mapy, hodnotenia, diskusie, atď. Pre správne fungovanie týchto doplnkov je potrebné aby boli do prehliadača uživateľa nainštalované rôzne súbory cookies, ktoré slúžia na zapamätanie predvolených užívateľských hodnôt.

Cookie Notice for GDPR

Tento modul od autora dFactory slúži na zobrazenie vyskakovacieho okna s upozornením ohľadne ochrany osobných údajov. Tento modul inštaluje do prehliadača súbor cookie, ktorý slúži na zapamätanie vyjadrenia súhlasu spoužívaním súborov cookies. Tento súhlas je možné kedykoľvek odvolať v nastaveniach súkromia.

WPML

WPML je wordpress modul, ktorý slúži na vytváranie rôznych jazykových mutácií stránky banskastiavnica.travel. Tento modul inštaluje do prehliadača súbor cookie, ktorý si pamätá nastavený jazyk, aby uživateľ mal možnosť prehliadať web v zvolenom jazyku a nebol stále presmerovávaný na prednastavený jazyk. Tento modul môže ďalej zisťovať informácie o polohe a jazykových nastaveniach uživateľa, aby mu vedel automaticky ponúknuť najvhodnejšiu jazykovú mutáciu.